Welkom bij Wijn Vlaanderen
 
Ontdek en beleef de lokale wijncultuur 

Wijndegustatie verzorgd door Wijn Vlaanderen

Een degustatie is een leuke manier om een gezellige avond met vrienden of familie te beleven. Tevens kan het een aangename & leerrijke activiteit zijn in de vereniging of club.

Wij bieden de mogelijkheid tot begeleide degustaties, bij u thuis of bij uw vereniging


Het thema is Wijn uit Vlaanderen, dus we bespreken kort de historiek van Vlaanderen mbt. wijnbouw, aangevuld met een basis uitleg over de druiventeelt (terroir, klimaat, …) en het vinificatieproces (persen, gisting, …) De Vlaamse wijnstreken worden ook toegelicht. En natuurlijk worden ook de proeftechnieken besproken... en in de praktijk omgezet.

Kostprijs : de wijntjes worden door ons voorzien aan standaard handelsprijs. Om een goed verschil aan variëteiten aan te bieden, worden er minimum 3 verschillende wijnen voorzien aan een gemiddelde kostprijs van € 15 per fles. Meer wijnen zijn mogelijk, en zelfs wenselijk. Maar dit hangt af van het aantal personen alsook jullie persoonlijke wensen. Maar alle wijn blijft aan kostprijs, jullie moeten zelf voorzien in de glazen ! Hiernaast voorzien we voor de sommelier van dienst tevens een forfaitaire kostenvergoeding, met een tarief vanaf € 50 per sessie (tarief naargelang duur & locatie). 

Sommige van de wijnen zullen ook beschikbaar zijn in onze eigen shop. Deze kunnen  na de degustatie besteld worden voor de gasten. Leuke surplus : als gastheer of gastvrouw krijg je van Wijn Vlaanderen 5% op de verkoop van wijntjes die avond. Dit bedrag kan je dan zelf spenderen aan je eigen wijn aankopen, of we schrijven een cadeaubon voor je uit.

Onze degustatie is bestemd voor iedereen die, ook maar een beetje, geïnteresseerd is in wijn & Vlaanderen. Je hoeft er helemaal géén kenner voor te zijn. In één tot twee uur tijd krijgt zowel de leek als de doorwinterde wijnliefhebber een leuke avond, gevuld met Vlaamse smaken. 

Meer info : info@WijnVlaanderen.be of bel 0475/230.960