Welkom bij Wijn Vlaanderen
 
 

Wijndegustatie verzorgd door Wijn Vlaanderen

Een degustatie is een leuke manier om een gezellige avond met vrienden of familie te beleven. Tevens kan het een aangename & leerrijke activiteit zijn in de vereniging of club.


Het thema spreekt voor zicht : lokale wijnen uit Vlaanderen. We bespreken kort de historiek van Vlaanderen mbt. wijnbouw, aangevuld met een basis uitleg over de druiventeelt (terroir, klimaat, …) en het vinificatieproces (persen, gisting, …) Onze Vlaamse wijnstreken worden ook toegelicht, en natuurlijk worden ook de proeftechnieken besproken... en in de praktijk omgezet.

De wijnen worden door ons voorzien, en om een goed verschil aan variëteiten aan te bieden, worden er minimum 3 verschillende voorzien. Meer wijnen zijn mogelijk, en zelfs wenselijk. Maar dit hangt af van het aantal personen en de wensen van host. Alle wijn is aan kostprijs, jullie moeten wel zelf voorzien in de glazen. En voor de sommelier van dienst wordt een forfaitaire kostenvergoeding voorzien, naargelang duur & locatie. 

Onze degustatie is bestemd voor iedereen die ook maar een beetje, geïnteresseerd is in wijn & Vlaanderen. Je hoeft er helemaal géén kenner voor te zijn. In 1 tot 2 uur tijd krijgt zowel de leek als de doorwinterde wijnliefhebber een leuke avond, gevuld met Vlaamse smaken. 

Meer info : info@WijnVlaanderen.be of bel 0475/230.960