Welkom bij Wijn Vlaanderen
 
Ontdek en beleef de lokale wijncultuur 

We wandelen doorheen de wijngaarden van de domeinen en laten je kennismaken met ons aanbod...  

Online-shop voor fijne Vlaamse wijnen

Entre deux monts

De wijnen van het domein “Entre-Deux-Monts” staan garant voor expertise, toewijding en een generatielange passie voor wijn.
De prachtige wijngaarden zijn gelegen tussen de Rodeberg en de Zwarteberg van het West-Vlaamse Heuvelland, met droge zandleembodem met ijzerzandsteen.
De jonge Martin Bacquart, die na zijn studies bio-ingenieur de fijne kneepjes van het vak in Frankrijk ging leren, staat in voor de productie van de wijnen.

D'Hellekapelle

Michel Dehem en vrouw Carine Suffis verbouwen in het Heuvelland hun Chardonnay en Pinot Noir wijngaarden. De wijngaarden zijn gelegen in Nieuwkerke, en hebben ondertussen 8.500 stokken Pinot Noir, Chardonnay en Auxerrois.
Michel vinifieert die tot houtgelagerde en mousserende wijnen van topkwaliteit.

Aldeneyck

In het hart van “Maasvallei Limburg”, recent herkend als eerste grensoverschrijdende herkomstbenaming in Europa, ligt het pittoreske dorpje Aldeneik. Daar verbouwen Karel en Tine Henckens-Linssen op de mineraalrijke kiezel- en grindterroir met veel passie hun Pinot-wijngaarden.
De prachtige maasvallei is de levensader van dit warme en droge microklimaat en de unieke stenige bodem ondersteunt de minerale, elegante en fruitige smaak. De Pinot-wijnen werden meermaals bekroond tot Beste Belgische wijn.

Genoels-Elderen

Toen de familie van Rennes zijn intrek nam in dit wijnkasteel in de Limburgse Haspengouw in 1990, inspireerden de wijnkelders en de rijke wijngeschiedenis van dit domein de kasteelheer Jaap van Rennes om de vroegere wijngaarden, die dateerden uit de tijd van de Romeinen, in hun glorie te herstellen.
Zijn dochter Joyce trok naar Zuid-Frankrijk voor studies oenologie, en verfijnde haar kennis tijdens frequente verblijven in de Bourgogne.
Dit leidde tot prachtige wijnen, alom geprezen in zowel binnen als buitenland.
De wijngaard is met zijn 22 hectare de grootste van het land.

Monteberg

Het Wijngoed ‘Monteberg’ is gelegen in het pittoreske Heuvelland.
Op de Zuidhelling van de Monteberg en Kemmelberg werd in 1996 al een eerst aanplant gemaakt van 600 wijnstokken.
Vandaag is er een beplante oppervlakte van een goeie 7 ha.
Het terroir wordt gekenmerkt door een ondergrond van ijzerzandsteen, de bescherming door bossen aan de noordkant en de zuidelijk gerichte hellingen.
Domein Monteberg heeft een 10-tal druivenrassen waarmee witte, rosé, rode en mousserende wijnen worden gevinifieerd.

Wijnkasteel Haksberg

Rond het idyllische kasteeldomein, liggen de wijngaarden van Haksberg, van zowel traditionele als schimmelresistente druivenrassen. Hilde Rutten verbouwt er de wijngaarden met respect voor de natuur en in balans met het omringende bos- en parkgebied. Deze geïntegreerde gewasbescherming en intensieve manuele onderhoud levert natuurlijk sterke en gezonde stokken op.

Kluisberg

De eerste stappen als wijnbouwer van Jos Vanlaer gaan terug tot 1984; Al vlug maakt hij de overstap van fruitwijnen naar wijn van druiven, langs de hellingen van de Hagelandse “Kluisberg”.
Gesteund door mooie resultaten, is de wijngaard gestaag gegroeid tot meer dan 16.000 druivelaars.
De wijngaarden van Domein Kluisberg zijn gelegen op steile hellingen met veel ijzerhoudende zandsteen.
Wijnbouw vereist kennis, passie en inzicht, stuk voor stuk kwaliteiten die Jos, Daniëlla en kinderen Bart en Lincy in de producten van hun familiebedrijf weten te vertalen.

Schorpion

Op dit uniek stuk zuidhelling van leem en kalk in het hartje van de Limburgse Haspengouw verbouwen de broers Schorpion sinds 1994 hun eigen Brut.
In dit ideale klimaat en terroir komen ze jaar na jaar tot de perfecte afrijping van de Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Blanc druiven.
Hun kwaliteitswijnen behoren tot de Belgische top.

Seizoenspromoties

We geven een inspirerende draai aan het lokale wijnaanbod op basis van de seizoenen en klassieke gerechten .